Cacao

 Cacao trädet kommer från centralamerika och historiskt har cacaon ansetts som en helig dryck. Såpass att cacao även kallas för "gudarnas föda". Cacao har använts i olika ceremonier genom tiderna, både kring bröllop och begravningar då cacaon anses ha en läkande kraft och att det skapar en gemenskap med de människor som befinner sig i ceremonin. När man dricker cacao i grupp genomgår man en energi förändring tillsammans varav gruppgemenskapen stärks och öppnar upp för samtal. Ibland brukar man också kalla cacao för en "hjärtöppnare". Det kan kännas som man kommer i kontakt med sitt innersta, sina känslor och tankarna kan upplevas klarare.

Rent fysiologiskt bidrar cacao till att sänka blodtrycket och att öka blodflödet till hjärnan och hjärtat. Det är också en källa både till antioxidanter, magnesium, järn, proteiner, kalium och fibrer. Dopamin och serotonin frigörs också när man dricker cacao vilket kan skapa ett glädjerus, minska stress och ge oss en större kreativitet. 

DSCF3068.jpg

Våra cacao ceremonier

Varje cacao ceremoni är unik då gruppens intention  styr hur ceremonin utfaller. Något som ändå är ett centralt tema i våra cacao ceremonier är meditation, musik, sång & samtal. Genom trummor, gitarr och våra röster kan vi låta uttryck och känslor komma fram. Våra cacao ceremonier bygger mycket på samhörighet - att känna sig trygg i miljön. Att känna att man får vara precis så man behöver under kvällen. Det ska vara en tid för mindfulness, för att återhämta sig och tillåta sig själv att bryta av från vardagens press eller stress. Genom meditationer möjliggör vi detta och ger dig tid till dig själv och att få lyssna inåt.  En cacao ceremoni kan vara både känslomässigt omtumlande, läkande eller bara en skön stund. 

Kontakta oss

Tack för ditt meddelande!

DSCF3262.jpg
DSCF4070.jpg