top of page

tis 02 aug.

|

Västerås

Cacao & gongbad - hitta hem till dig

I denna ceremoni stannar vi upp & vänder oss inåt till oss själva för att höra vårt hjärtas röst. En möjlighet att stänga av egot för en stund. Vi låter först den ceremoniella cacaon vägleda oss inåt mot våra hjärtan genom att öppna upp våra sinnen & själ för att därefter njuta av gongbad

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Cacao & gongbad - hitta hem till dig
Cacao & gongbad - hitta hem till dig

Tid och plats

02 aug. 2022 18:00 – 03 aug. 2022 20:30

Västerås, Södra Björnö, 723 48 Västerås, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Välkommen till en ceremoni där du får chans att utforska ditt inre med hjälp av den fantastiska hjärtöppnande cacaon samt vibrationerna utav gongens toner. 

I denna ceremoni stannar vi upp & vänder oss inåt till oss själva för att höra vårt hjärtas röst. En möjlighet att stänga av egot för en stund. Vi låter först den ceremoniella cacaon vägleda oss inåt mot våra hjärtan genom att öppna upp våra sinnen & själ. Cacaon gör det enklare att lyssna inåt till den subtila rösten av hjärtat som gömmer sig bakom hjärnans tankebanor. Efter en stund i stillhet med cacaon låter vi dig luta dig tillbaka för att ta emot gongens vibrationer tillsammans med andra instrument. Här ges du en ljudupplevelse för att hjälpa kroppen att slappna av & minska på stress. Faktorer som hindrar oss från att lyssna till vårt hjärta. 

Gongens läkande toner tillsammans med cacaons hjärtöppnande effekt ger dig en möjlighet att bara vara närvarande med dig själv, din inre röst, ditt hjärta eller det som många kallar själen. Kanske hittar du svar du sökt efter, kanske känner du en trygghet att vara hemma eller så känner du bara ett lugn. Allas upplevelser är individuella men denna ceremoni ger dig en fysisk boost & en möjlighet att hitta hem - hem till ditt hjärta. 

Inga förkunskaper krävs. Detta är en stilla ceremoni där du som deltagare är ganska passiv & blir vägledd till att gå in i dig själv. 

Datum: 2/8 19.00- ca 21.30

Plats: Södra Björnöbadet, Björnö

Pris: 250:- 

Max antal platser: 12 

Medtag: Yogamatta, filt & vattenflaska

Denna ceremoni hålls i vårt Tepee tält & genomförs därför oavsett väder. Det kan dock bli ganska kallt om det inte är soligt väder så ta därför gärna varma & bekväma kläder & gärna en filt med dig. 

Om Cacao: 

Cacao trädet kommer från centralamerika och historiskt har cacaon ansetts som en helig dryck. Såpass att cacao även kallas för "gudarnas föda". Cacao har använts i olika ceremonier genom tiderna, både kring bröllop och begravningar då cacaon anses ha en läkande kraft och att det skapar en gemenskap med de människor som befinner sig i ceremonin.  Cacao kallas också för en "hjärtöppnare". Det kan kännas som man kommer i kontakt med sitt innersta, sina känslor och tankarna kan upplevas klarare.

Rent fysiologiskt bidrar cacao till att sänka blodtrycket och att öka blodflödet till hjärnan och hjärtat. Det är också en super källa både till antioxidanter, magnesium, järn, proteiner, kalium och fibrer. 

Den höga halten magnesium hjälper muskelaturen i kroppen att slappna av vilket underlättar blodflödet ut i kroppen. Det  i sin tur kan främja kroppen & hjärtats hälsa. 

Dopamin och serotonin frigörs också när man dricker cacao vilket kan skapa ett glädjerus, minska stress och ge oss en större kreativitet.

Om gongen: 

Gongen är ett mystiskt instrument som genom tiderna har använts i olika ceremoniella sammanhang i olika religioner. Men kanske framför allt är den förknippad med buddhistiska munkar & deras användning av instrumentet, för att hjälpa människor att läka & balanseras, samt att fördjupa den andliga kontakten under ceremonier.

Instrumentet är tillverkat av en legering av brons, nickel, & silver. Dessa material bearbetas på ett sätt som gör att gongen kan stämmas för att skapa en harmonisk sammansättning av resonanser.

Gongbadet påverkar oss inte bara mentalt utan även fysiskt, då kroppen består av ca 60% vatten kommer olika delar av kroppen, som cirkulationen & nervänder att stimuleras av vibrationerna, som i sin tur kan leda till en fysiologisk förändring & skapa balans i kroppen. Detta går då hand i hand med ditt mentala tillstånd då allt hänger ihop.

Gongen producerar "binaural beats" vilket kort kan beskrivas som hjärnans förenkling av harmonier med snarlika frekvenser. Effekten av dessa "binaural beats" är något som det forskas på en hel del idag, där man hittat att  dessa ljud kan reducera kognitionssvårigheter, ångest nivåer, samt förbättra humörtillstånd.

Forskningsområdet är dock relativt nytt, det går därför inte att  säga med all säkerhet hur effektivt dessa ljud påverkar vår hälsa.

Biljetter

  • Cacao & gongbad - 250 kr

    Priset om 250:- betalas vid bokning eller på plats

    0,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page