top of page

mån 20 nov.

|

Västerås

Chakraaktivering och trummeditation

Välkommen till denna kväll där vi kommer arbeta med energiflödet i kroppen genom olika yoga-, andning- samt ljud- övningar. Därefter ta emot trummans läkande vibrationer i en djup meditation.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Chakraaktivering och trummeditation
Chakraaktivering och trummeditation

Tid och plats

20 nov. 2023 17:30 – 19:00

Västerås, Slakterigatan 10, 721 32 Västerås, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Allt i universum består av energier som vibrerar. Likaså vi. 

I yogaläran pratar man om Chakran som är platser i kroppen där energikanaler möts. Dessa chakran är väldigt viktiga för vår fysiska, psykiska och själsliga hälsa och i vårt samhälle blir chakrana ofta obalanserade på grund av hur vi lever. 

Därför kommer vi arbeta med energiflödet i kroppen genom olika yoga-, andning- samt ljud- övningar. Allt för att väcka igång och frigöra energin så att den får flöda mer fritt i vår kropp. Under detta tillfälle kommer vi fokusera extra på vårt hjärtchakra, anahata. Detta chakra står för vår medkänsla mot oss själva och omgivningen. Det är i detta chakra vi känner kärlek och gemenskap med allt runtom oss. Chakrat tillhör elementet luft och precis som kärlek behöver luften flöda fritt i vår kropp. Detta fokuserar vi på under första delen av kvällen. Inga förkunskaper inom yoga behövs utan du kommer precis som du är. 

När energierna har fått aktiveras och röras igång kommer du ledas in i en djup trummeditation där större möjlighet för balansering och läkning sker genom trummans kraftfulla vibrationer. 

Yogamatta finns på plats men vill du ha din egna tar du med det. Om du är ljudkänslig kan du vilja ha öronproppar.  

Ta gärna med vattenflaska och klä dig bekvämt.

Måndag 20 November

17.30-19.00

Det finns 6 platser - minst 3 anmälda för att eventet ska bli av.

Plats: Lokal Hjärtat, Slakterigatan 10 

Pris: 220:-

Om den shamanska trumman och dess effekt: 

Den shamanska trumman är ett gammalt instrument som har använts som verktyg i olika ursprungskulturer vid ceremonier och ritualer. Med trummans stadiga slag hjälper den hjärnan att försättas i ett djupt meditativt stadie där hjärnvågornas frekvens kan gå ned till så lågt som 4-7 Hz vilket skapar Theta vågor som försätter oss i ett drömliknande undermedvetet stadie. Det är vid Theta vågor man kan uppleva känslan av att resa mellan olika verkligheter eller att vara i trans.

Inom shamanismen kallar man denna praktik för trumresa då det är ett verktyg shamaner använder för att besöka universella platser, med andra ord att resa med sin själ, för att få svar på frågor som ligger bortom medvetandet. Vare sig man vill tro att själen kan förflytta sig eller inte kan en trumresa ge dig många insikter & förståelser i ens undermedvetna och jag väljer därför att kalla det för trummeditation. Du kanske upplever att du flyger iväg i både tankar och fantasi eller så blir det bara mörkt och tyst och du kan till och med somna.

Varje trummeditation är olika och det är inte alltid säkert att man upplever så mycket rent mentalt eller själsligt men en trumresa ger dig i vilket fall avslappning och en spännande upplevelse!

Biljetter

  • Chakra & trummeditation 220:-

    Betalningsuppgifter skickas via mail vid bokning.

    0,00 kr
    Slutsåld

Detta evenemang är slutsålt

Dela detta evenemang

bottom of page