top of page

mån 15 maj

|

Björnö

Skogsbad - Mindfulness och trummeditation

Med vårens tydliga intågande längtar vi ut till naturen. Ut till den friska luften och till fågelkvittret. Ut till blommorna och alla härliga dofter som skogen fylls utav. Välkommen att uppleva naturen med alla dina sinnen på detta skogsbad!

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Skogsbad - Mindfulness och trummeditation
Skogsbad - Mindfulness och trummeditation

Tid och plats

15 maj 2023 18:00 – 20:00

Björnö, Björnö, Sverige

Om evenemanget

Med vårens tydliga intågande längtar vi ut till naturen. Ut till den friska luften och till fågelkvittret. Ut till blommorna och alla härliga dofter som skogen fylls utav. Följ med och upplev naturen med alla dina sinnen i detta skogsbad! 

Du bjuds in att vara med på ett 2 timmars skogsbad på vackra Björnö i en mysig skogsglänta!  

Skogsbad är en terapiform för att lindra oro, stress och depression. Skogsbad handlar om att aktivera dina sinnen och att skifta koncentrationen till mjuk uppmärksamhet där sinnet får vila i intrycken som skogen ger. Att vistas i naturen är mycket mer stillsamt än det hektiska liv många av oss lever med nya intryck överallt, bilar, reklam, skärmar osv. Därför ger naturen oss en välbehövlig återhämtning och fyller på oss med energi och ett bättre mående. 

Forskning visar att skogsbad bland annat hjälper mot: 

Stress

Oro

Lägre blodtryck

Bättre immunförsvar

Koncentration och minne

Många gånger när vi är i skogen kanske vi promenerar raskt, lyssnar på en podcast eller har ett samtal med en vän. Att skogsbada handlar om mindfulness och jag kommer under dessa två timmar leda dig i olika meditationer och övningar för att du ska uppleva skogen med alla dina sinnen. Övningar som du kan ta med dig och praktisera på egen hand när du behöver vila från vardagen. 

Vi kommer avsluta skogsbadet med en trummeditation för att ytterligare skapa återhämtning då trumman har en effekt på vår hjärna och sänker dess aktivitet så att vi kommer ned i djup avslappning där inre självläkning blir möjlig då kroppen och nervsystemet slappnar av. 

Boka din plats genom att maila/smsa till:

info@samrummet.com

0763222587

Pris: 200:- 

Vi möts på första parkeringen på Björnö precis efter bron. Var där till 18.00. Vi avslutar på parkeringen igen ca 20.00

Ha med dig kläder efter väder - hellre för mycket än för lite. Vattenflaska samt något mjukt att sitta/ligga på om du inte vill vara direkt på marken. Det finns mycket mossa där vi kommer befinna oss. 

Biljetter

  • Skogsbad 200:-

    Biljett betalas vid bokning. Information kommer på mail!

    0,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page