top of page

Att möta våra rädslor

Rädsla är en oerhört stark känsla. Ofta så stark att den begränsar oss på många olika sätt.

Jag har många rädslor som jag arbetar med. Något som är väldigt starkt är rädslan i att våga tro på mig själv & min förmåga. Många gånger klankar jag ner på vem jag är & vad jag kan. Rädslan att misslyckas, att det man gör inte ska vara bra nog. Jag tror att det är rädsla att misslyckas inför andra, men i grund & botten är det rädsla över att misslyckas mot mig själv.

Jag vill så innerligt släppa på den rädslan! Och jag tror att många med mig kan känna igen sig.


Rädslan är ofta en känsla som vi själva bygger upp, som vår egen fiende. Att möta fienden i vitögat är ett vanligt uttryck & det ligger verkligen någonting i det. Att möta sina rädslor. Sin fiende. För det är först när vi kan möta rädslan som vi kanske kan plocka bort den. Först & främst behöver vi acceptera att rädslan finns där. Sedan behöver vi välja att möta den & inte välja att blunda för den. Lätt? Inte alls. Men vad utvecklande det kan vara när vi möter våra rädslor. För visst är det väl ändå så att de saker vi bryr oss mest om ger oss mest rädslor i att misslyckas.


I helgen var jag på Medium kurs hos Gordon Smith i Stockholm. Vissa övningar gick bra, andra gick inte lika bra. I slutet av dagen fick man anmäla sig om man ville stå på scen & hålla en demonstration för resterande deltagare med ande kontakt. Det var 40 deltagare där. Jag har ofta väldigt väldigt svårt att lita på min förmåga i medium skapet. Jag tror att jag måste vara lika duktig som de som hållit på i 20 år. När jag inte förväntar mig det av någon annan. Jag valde i helgen att utmana min rädsla & kliva upp på scen. Jag stod framför alla människor & i mitt huvud tänkte jag "Hur fan ska det här gå?!". Samtidigt tog jag till mig allt Gordon sagt under helgen, att tro på sitt mediumskap, ha tillit, vara i sin kraft & äga scenen. Någonstans lyckades jag lura min egna hjärna att tro på mig själv vilket gav mig ett enormt självförtroende. Jag började prata & fick in en kontakt som blev väldigt lyckat & kärleksfullt. Applåderna & de fina kommentarerna av flera andra medium efteråt stärkte mig oerhört mycket.


"Jag kan ju det här!"


Tänk. Jag mötte min rädsla & det gick bättre än bra. Hade jag inte mött min rädsla nu i helgen kanske det hade dröjt ett år till. Eller 5...


Du är kapten över din kropp & ditt sinne. Så se till att ta över rodret & styr dina känslor dit det lyfter dig!27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Synkronisitet

コメント


bottom of page