top of page

Att våga säga JA

Livet är allt bra läskigt många gånger.


Förtjänar jag detta? Är det sant att jag kan ha det såhär bra? Nee det är nog inte möjligt, jag gör något för att förstöra för mig själv.


Låter det jag skriver orimligt? Varför skulle vi göra det mot oss själva för? Men faktum är att det är så vi fungerar. Vi sätter ofta så mycket hinder för oss själva i livet. Undermedvetet tror vi kanske inte att vi förtjänar att ha det bättre än vad vi har just nu, eller så känns det läskigt och jobbigt att göra förändringen.


Detta har varit så aktuellt i vårt liv senaste månaderna.


I slutet av Mars bestämde vi oss för att det är dags att sälja vår lägenhet och flytta till hus. Vi visste inte vart vi skulle flytta men vi bestämde oss att sälja ändå.


I full tillit lades vår lägenhet ut och det tog bara 1 vecka innan den blev såld för mer än vad vi hade hoppats på med tanke på dagens bostadsmarknad. Detta var ett sådant tydligt tecken på att vi gjorde rätt! Euforin var stor under 2-3 veckor. Men sedan började vi inse att det är dags att hitta ett hus. Vi letade och letade och det var inte riktigt något som kändes passande.


Vi åkte iallafall ut till ett hus och kollade, mannen som hyrde ut var fantastisk och vi kände så starkt att han vill vi hyra av, men det var inte rätt hus för oss så vi tackade nej.


Men här visade livet oss åter igen - han hade nämligen ett annat hus som han skulle hyra ut som han trodde kunde passa oss. Vi åkte ut och tittade på huset som inte var ett hus utan snarare en Herrgård. En dröm! Vi var helt lyriska och sa HÄR VILL VI BO


Euforin var tillbaka.


Men sedan var inte allt riktigt klart, de visste inte exakt pris för att hyra ut och inte heller när inflyttning var möjlig. Så oron började smyga sig på. Här började också tankarna komma att detta kanske inte är något för oss, det är för dyrt, vill vi ens, ska vi ens, låt oss bara hyra en lägenhet och bo kvar i stan, vi struntar i det här.


Underliggande bakom allt detta är; "Vi är inte värda det här, vi vet inte om vi klarar det, det är läskigt att ha det för bra."

Så vi har utmanat våra inre hinder gång på gång tillsammans och nu kommer vi snart bo i detta magiska hus.


För vi väljer att säga JA till livet! Vi tar emot det. Oavsett hur läskigt det känns vissa gånger så tar vi emot det!


För vi är trots allt här för att uppleva, utmana oss, växa och lära.

Då kommer det vara läskigt, rentav dödsläskigt ibland. Men det är livet.


Så vill du leva i ett grått täcke och inte ta risker? Eller vill du flyga med en regnbågsmantel och utforska både det djupaste mörkret och det högsta ljuset?


Valet är ditt! Vi väljer regnbågsmanteln!

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page