top of page

Att läka med fullmånen i lejonet

Känner in fullmånen som väntar på oss imorgon 25/1 - årets första fullmåne.


Fullmånen i Lejonet bjuder in mycket lekfullhet och utforskande av nyfikenhet och oskuldsfullhet. Men detta är ytan. Ytan av det härliga. Här kan vi stanna om vi vill. Om vi inte är redo att möta det som ligger och bubblar under ytan. Men om vi är redo så finns det en enorm potential i denna fullmåne att öppna upp för vårt mörker.

För det innersta och alla aspekter av det. Att öppna upp för de delar vi inte är så stolta över. De delar som vi gärna trycker undan och gömmer för omvärlden och inte minst oss själva. Det finns en enorm möjlighet att frigöra oss från känslor, tankar, sorg, girighet, avundsjuka, ilska, svek och impulsivitet denna måne. Men för att släppa måste vi våga se det. Vi måste våga känna det. Det är i detta våga se som vi ofta vänder bort blicken. Vill inte att det ska skava. Vill inte se det mörkaste inom oss. Men faktum är att ju mer vi trycker ned det desto mer kommer det bubbla. Desto mer kommer det skapa en obalans inom oss. En disharmoni som leder till ohälsa, lågt mående och ångest.


Så att nyttja fullmånens energier, potentialen att sitta med känslorna, se dem, hålla dem är en oerhörd gåva att kunna ge dig själv.

Kvinna framför eld

Befinn dig gärna med en eld - titta in i elden. Låt det som kommer upp få transformeras av eldens kraft.


Skriv ned vad du behöver släppa på en lapp och elda upp det. Dansa, sjung, skrik, gråt - gör det kroppen behöver för att släppa taget. Släpp ditt intellektuella mind och låt kroppen göra sitt - här kan du nyttja lekfullheten som lejonet kommer med. Bjud in ditt inre barn att ta plats och leda dig under ceremonin.


Jag vaknade i morse med brännande stressmage och skörhet. Jag visste direkt att jag behöver sitta med det här. Göra något åt det. Jag lyssnade på en guidad dans för att bjuda in skuggarbete och releasen kom genast - jag började gråta, skaka, andas kraftigt. Kroppen släppte ut något som jag inte vågat titta på. Trauman som jag lagrat inom mig. När jag dansat klart satt jag med mig själv och min mage, gav kärlek och acceptans till att jag undanhållit det som varit. Stressen det skapat. Efter ca 1 h kändes min mage stilla igen. Lugn. Tillfreds.


Och från den stress jag vaknade med var den nu ersatt med kreativitet och produktivitet. Ur en källa av glädje och stolthet. Vi har alla visdomen inom oss. Vi har allt vi behöver för att läka inom oss när det kommer till psykosomatiska symptom.


Att hedra oss själva 2 gånger i månaden när det är fullmåne och nymåne är ett fantastiskt sätt att läka och hitta en djupare kontakt med oss själva.


För vi behöver stanna upp för att ge utrymme för det som vill läkas. Om vi verkligen vill gå igenom livet fria och med en grundkänsla av kärlek.


Jag håller Nymåne och Fullmåne ceremonier i Västerås där vi samlas i cirkel och känner det som är. Vi arbetar också med plantmedicinen cacao som hjälper oss att komma i djupare kontakt med oss själva.


Om du inte bor nära Västerås kanske det finns någonstans där du bor. Du kan t.ex. söka Nymåneceremoni på facebook. Du kan söka i andliga grupper på nätet och om det inte finns en fysisk ceremoni kan du alltid delta på en online!


28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page