top of page

Läk ditt barn genom att läka dig

Varför ska vi ta hand om oss själva? Varför ska vi läka trauman och bli mer självmedvetna? Är inte det ganska egoistiskt?


Motståndet kan vara stort till inre transformation och läkning. Ett "lyxproblem" att kunna reflektera över när man blev sårad för att man inte fick en kram från sin mamma när man behövde eller för att pappa höjde rösten så att man i vuxen ålder är rädd för auktoritära människor.


Men att läka sig själv är så mycket mer än att bara läka sig själv. Att bli medveten om sig själv och sina beteenden och sitt inre känsloliv är så mycket mer än att bara förstå sig själv mer. Det förändrar liv. Inte minst dina barns liv.


Jag jobbar i skolan och jag ser effekten när vi inte tar hand om oss själva.


Jag ser barn som är utåtagerande och på helspänn. Som ser allt som ett jävla tråkigt helvete - om jag ska uttrycka mig som dem. Jag ser barn som är beredda att slänga tillbaks med elaka ord och kommentarer konstant, för de tror att de blir påhoppade bara man tittar på dem. Jag ser barn som är uppstressade in i märgen. Jag ser barn som flyr sina känslor för de vet inte vad de ska göra med känslorna. De lägger över känslorna på saker, vänner eller andra vuxna. De har spända axlar, är skakiga i nervsystemet och kan inte koncentrera sig över huvud taget. Jag ser barn som ser på livet med en negativ inställning. Livet är emot dem. Livet är hemskt och alla är förjävliga.


En del av detta är ett resultat från sönderstressade föräldrar. Från föräldrar som inte hinner eller inte ens har kapaciteten att se och förstå sina barn. Föräldrar som kämpar med sina egna problem och lägger över ilska, stress och emotionellt ansvar på sina barn.


Vi är högt emotionella varelser - vi ser, upplever och känner andras tillstånd och mående. Framförallt barn är extra mottagliga för de försöker anpassa sig till omvärlden och de gör allt för att hitta sin plats, allt för att få kärlek. Om du som förälder är så stressad att du inte hinner se ditt barn kommer ditt barn inte bara ta på sig en stor del av din stress i en spegling utan ditt barn kommer också att hitta strategier för att bli sedd. Kanske agera mer utåt. Eller stänga in sig i sig själv för att du ska undra vad som är fel.


När du går runt med känslomässig obalans och oläkta sår från ditt liv kommer du att ge det vidare till ditt barn. När du går runt med extrem stress i vardagen så kommer du smitta av dig till ditt barn.


Vad får vi?

Barn med psykisk ohälsa i massor av olika former.


Jag blir så ledsen när jag ser så många barn i skolan med dessa problem. Framförallt tjejer. Jag vill hjälpa dem men jag inser också varför jag arbetar med det jag gör i ceremonier, workshops och privata sessioner.

För jag ger möjlighet och plats för dig som förälder att ta hand om dig själv så att du kan ta hand om din familj.


Allt jag erbjuder, alltifrån privat coaching, soundhealing och ceremonier handlar i grund och botten om samma sak:

Att få en chans att stanna upp i vardagen. Att få en chans att blicka inåt till en själv och att lysa ljus på om något ligger och skaver. Att skapa mer medvetenhet om dig själv och din kropp. Att få möjlighet att läka sår och trauman genom att få vara med dem, se dem och acceptera att dem finns där för att därefter släppa taget om dem.


Många gånger räcker det med att vi kommer åt en eller två undermedvetna faktorer som skapar problem för oss i vardagen - för när vi väl låst upp en dörr till det undermedvetna och fört upp det till ljuset så kommer mycket annat med på köpet och där och då har den personliga läkningsresan börjat.


Alla mina tjänster är en del av en resa i läkning och det är så oerhört vackert.

Så om du inte hittar motivation att göra det för dig själv - gör det för dina barn. Förstå dig själv.

Investera i dig själv.

Läk dig själv. Så att ditt barn inte behöver göra ditt jobb.


51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Synkronisitet

Comentarios


bottom of page