top of page

Mindful i en mindfull värld - mindfulness

Vad jag övar. Övar övar övar. På att vara mindful i en mindfull värld.


Vi är överfulla av sinnet. Vi har så oerhört många tankar som väller inom oss. Jag borde göra det här. Jag räcker inte till. Jag är tjock. Jag är ful. Jag borde aldrig sagt så. Jag kommer aldrig hinna göra allt det jag ska göra.


Jag. Jag. Jag.


Vårt sinne bombarderar oss med Jag budskap - men hur ofta funderar vi verkligen vem den där rösten är? Vad den faktiskt säger och hur det faktiskt påverkar oss? Är rösten, tankarna, ens sanna? Eller har vi bara skapat en tro om att det är så?


Igår var jag på en fantastiskt meditation lett av Premleena & OM - deras budskap som jag tar med mig var:


"Det enda problemet med dina tankar är att du tror på dem"


För det är exakt det - om vi inser att våra tankar inte är sanning så kan vi skapa en så mycket större distans till allt galet som sägs i vårt huvud och då kan vi stanna i mindfulness - i närvaro med kroppen, i kontakt med oss. Avundsjuka kommer fortfarande kännas, jämföranden, tankar om att vi inte räcker till - men de kommer inte ta över oss!

Kvinna häller upp kaffe ur termos

Det är enligt mig att vara mindful i en mindfull värld. Och det är svårt. Det är särskilt svårt när samhället som kollektivt är mindfullt - närvaron saknas och många går på automatik, som en robot, och tror på allt som sker inombords och lever sina liv därefter. Lever i begränsning, rädsla och brist.


Jag övar på att istället leva i kärlek, acceptans och närvaro. Till mig själv. Till dig själv.


Övar på att vara tacksam för det jag har runt om mig, om det så är en störande fluga eller en fantastiskt god kopp cacao. Kan jag uppmärksamma och till och med uppskatta det som livet ger mig? Kan jag till och med uppskatta när jag känner rädsla, orättvisa och avundsjuka? Ja jag övar.

Uppskattar att jag lägger märke till känslorna och möjligheten till ett växande.


För jag vill växa, jag vill ta mig an det här livet med en nyfikenhet och öppenhet. Jag vill verkligen se vad det här livet har att ge mig! Jag vill utforska och leva den fullaste potential som jag kan. Jag vet att den resan aldrig tar slut, men jag är tacksam att få göra resan för det är självaste livet! Så nu undrar jag om du vill göra resan? Vill du växa och kliva in i din fulla potential? Vill du välja kärlek, acceptans och närvaro istället för begränsning, rädsla och brist?

För den resan är VACKER!

Så oerhört vacker!


Hur ska du göra det? Hur startar vi ens den resan? Faktum är att du redan startat resan - medvetet eller ej. Men nu är frågan, vill du fortsätta, vill du fortsätta fördjupa ditt liv?

JA- det är klart du vill! Först och främst kan du just precis nu ta ett medvetet beslut - "nu är jag redo att välja mitt liv och inte styras av mitt sinne". Sen kan du agera.


Sen vill jag att du ska veta att det fina är att du behöver inte göra resan själv - kan du få med dig en vän? Partner? Kan du söka dig till grupper, sammankomster där du får dela resan?


Om jag får äran att vara en liten del av din resa så har jag olika tjänster och format som kan vägleda dig till en början - tills du känner att "ne nu är jag redo att bära mig själv fullt ut"

För den potentialen har vi allihop och jag vill bara vara en liten knuff för dig att hitta den!


En onlinekurs för att få tillgång till verktyg som hjälper dig starta?

Du kan ta del av min onlinekurs på 4 veckor som man gör i egen takt

Den kostar endast 300:- - en liten investering för stora skiften.


Vill du ha 1-1 vägledning för att ge dig själv en stark start och motivation att fortsätta? Då kan coaching vara något för dig. Jag erbjuder en 30 minuters gratis samtal för att sätta ramar och vision för dig och din resa.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Synkronisitet

Comments


bottom of page