top of page

Manifestera och prioritera - 3 tips att utvecklas med skrivande

Tankar tankar tankar.


Ibland kan det kännas som att vi översvämmas av våra tankar och huvudet nästan sprängs.


Tankarna hoppar från det ena till det andra fram och tillbaka i tiden. Man får ingen ordning på dem och allt känns virrigt och osammanhängande.


Jag kan uppleva att det är såhär för mig när jag har mycket som händer, många projekt, ideer och förändringar på gång. Då går min hjärna på högvarv och det kan resultera i att jag inte vet vad jag ska börja med att göra.


Vid dessa tillfällen är skrivande en nyckel för mig och jag vill dela med mig av 3 tips som jag använder för att utvecklas, komma ned i varv och skapa en riktning.


Mitt första tips är att du kan låta dig skriva helt fritt det som kommer. Låta det vara osammanhängande precis som dina tankar, utan några filter eller ändringar. Bara skriva ned det som rör sig inne i ditt huvud. Det kan vara alltifrån känslotillstånd, ideer och planer för middagen på fredag. Här finns det inga krav på vad du ska skriva utan du bara tillåter dig att skriva ut - precis som vi behöver prata ut.

Du skriver för att rensa ut det från huvudet - få ned det på papper och kanske få lite klarhet över saker och ting. Som en form av meditation med skriften.


Om dina tankar handlar om saker du behöver göra och fixa så kan det istället hjälpa dig att skriva ned en lista på de här sakerna. Och ifrån den listan skapa en prioritering - vad ska jag göra först? Vad är viktigast just nu att göra? Det här hjälper dig att få klarhet i de sakerna som du behöver eller vill göra och det avlastar sinnet med att behöva hålla koll på det. Nu har du det nedskrivet och kan titta på listan när du behöver påminna dig.


På så sätt frigör du massor av energi.


Det finns så många olika sätt att skriva på och med olika syften. Dessa två tips är för att avlasta sinnet och rensa sinnet vilket vi alla behöver göra då och då!

kvinna skriver dagbok

Ett annat sätt att använda sig av skriftens kraft är för att skapa riktning, mål och livsvärden - att sätta sitt fokus mot det som man vill till och sätta en medvetenhet på det man redan har.


När jag blickar tillbaka på de saker jag skrev till mig själv i början av detta år så kan jag se att jag har uppfyllt väldigt mycket av det jag drömde om! Du kan skriva utifrån frågor som: Vad är jag stolt över i mitt liv? Vad vill jag behålla? Vad är jag redo att släppa taget om? Vart är jag påväg? Vilken värden i livet är viktiga för mig att leva efter? Manifestationen sker genom vårt agerande och vart vi lägger vårt fokus och där hjälper skriften oss att sätta ned det på papper för att göra oss medvetna vad vi vill föra in.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Synkronisitet

Comments


bottom of page