top of page

Vår resa!

 

Februari 2022 startade vi vårt företag SAM och om vi hade vetat att vi hade varit på den platsen där vi är idag när vi ansökte om företag den vintern hade vi nog inte trott på det. Med en tillbakablick så kan vi se på vissa perioder i vårt liv som katalysatorer för vår andliga och personliga utvecklings resa som leder oss hit där vi är nu och som leder oss vidare framåt. Vi vill berätta om den lite kort för vi tror att den kan ge dig en bra bild av oss och kanske leder den dig någonstans i din resa.

Vi har nämligen förstått att varje möte är en lärdom. Varje människa kan vara vår nästa andliga lärare. Med en tillbakablick kan vi se hur vår kurviga väg tillsammans har gett oss så många läror som gör att vi idag står där vi står. Vår resa in i den andliga dimensionen, in i hjärtat har gått ganska snabbt och den började egentligen när vi lärde känna varandra på vår 6 månaders resa i Sydamerika 2018-2019. Vi fick lära oss den hårda vägen att inte bara pressa på och få plats med allt som man "måste" göra - tillslut var vi så avtrubbade av allt vi sett att vi inte ens uppskattade när vi var och besökte Machu Pichu. Då sa Eric ifrån och begärde att vi skulle stanna 3 dagar i en by bland anderna som heter Pisac. 3 dagar blev till 11 dagar och här kände vi tillsammans på närvarons djup i denna spirituella by. Vi mötte plantmedicinen cacao för första gången, en shaman som tog oss upp i bergen för en sacred ceremony, vi gjorde vår egen rapé och framförallt, vi flöt i stillheten. Efter denna vistelse fortsatte vi upp till Amazonas djungel och här spenderade vi en vecka med shamaner. För första gången fick vi båda känna på riktigt att "det finns något mer än det vi kan se och ta på"

Den här tiden var en katalysator för allt det som kommer - det väckte den andliga dimensionen i oss som fram tills nu låg slumrad inom oss men som ändå alltid funnits där utan att veta hur vi skulle utforska den. 

När vi kom hem så fortsatte vårt liv först som vanligt. Vi flyttade ut på landet, Joline studerade på SLU i Uppsala och Eric jobbade som laboratorieingenjör. Januari 2020 gick först Eric och sedan Joline till ett medium. Det var ytterligare en katalysator. Återigen fick vi bekräftat att det finns något mer än det vi kan se och ta på. I samband med detta besök hände mycket i livet och vi gjorde en stor vändning av vår livsväg. Vi köpte en lägenhet i Västerås där Eric jobbade och Joline började istället studera till lärare. 

I Västerås hittar Joline mediumutbildningar som hon börjar gå och hennes intresse för det andliga växer snabbt men än så länge i en egobaserad form av växande - "Jag ska bli bäst!". Eric jobbar väldigt mycket under denna tid med mycket ansvar vilket går ut över hans psykiska hälsa. Med en återblick ser vi att vi båda undvek vårat inre, våra känslor och hur vi faktiskt mådde under denna tid. Vi sökte yttre stimuli att sysselsätta oss med. Vi gcik på healingkurser tillsammans och båda lärde sig att kanalisera och under denna tiden lekte vi mycket hemma med varandra i den andliga sfären. 

Maj 2021 har vi ett djupt samtal och Eric kommer till insikt i att hans arbete inte är hållbart med allt ansvar han har. Det går inte mer än några veckor efter den här insikten till att allt kraschar för honom. Eric blev utmattad. Det är här Eric på riktigt hittar musiken som en terapiform. Han spenderar hela dagarna med gitarren och sången och på den vägen börjar han sakta hitta sig själv. 

Hösten 2021 när Eric är sjukskriven är det istället Joline som jobbar övertid som obehörig lärare med alldeles för stora prestationskrav. Jolines stressnivå är hög och hon bortprioriterar allt annat än jobb. Samtidigt öppnar hon upp för att ta klienter i hennes mediala arbete och detta leder till att hon ofrånkomligt börjar meditera varje dag. Det är först här hon märker effekten av meditation och hur mycket det gjorde för hennes stressnivåer. Eric inser under hösten att han måste, eller VILL, säga upp sig från sitt jobb, att bli frivilligt arbetslös, för att kunna investera i sig själv och sitt mående. I samband med detta hittar han till Kundalini yoga som ger honom mycket kraft. När vi båda börjar våga titta inåt och inse vikten av att ta hand om oss själva när vi på riktigt fått känna på stressens negativa effekter bestämmer vi oss för att påbörja en utbildning till Återhämtningsterapeuter. Där både den personliga utvecklingsresan är med samt terapeut delen för att kunna hjälpa andra som varit med om liknande erfarenheter.

Under hösten går vi också på några olika ceremonier och andliga events och framförallt på en fantastisk Soundhealing & breathwork hållen av Munay Medicine (länk)

Detta var ytterligare en katalysator för vår andliga resa där vi kände stark dragning till Soundhealing. 

Januari 2022 hittar vi en lokal i Västerås, Eric går gongutbildning, Joline går vidare i flera olika mediumutbildningar, vi går tillsammans en shamanskkurs och vi tar steget att öppna vårt eget företag!

Under 2022 händer massor. Vi prövar oss fram tillsammans och i samarbete med andra skapar vi massor av olika typer av ceremonier. Eric spelar i band och går soundhealing kurs och hittar flera olika kreativa uttryck som grafisk design. Vi hittar modet att våga! Vi går den personliga  utvecklingen i vårt återhämtningsterapeut program och med den växer förståelse om oss själva och andra, vår självkänsla växer. Detta leder till att vi leker och har roligt och hittar samhörighet med massor fina underbara människor. 

Sommaren 2022 börjar vi verkligen förstå vikten på riktigt att ta hand om oss själva och vi hittar disciplinen i att dagligen praktisera mindfulness, självreflektion och göra medvetna val som gynnar oss och inte skadar oss. Vi saktar ned i vårt tempo, vi känner efter och vi låter hjärtat ta större och större plats i vardagen.

Januari 2023 börjar Joline studera till Stresspedagog och Kundaliniyoga lärare som ger henne ytterligare verktyg och praktiker för att ta hand om sitt egna välmående och i hållandet av andra. 2023 håller Joline två kvinno retreat tillsammans med sin kära vän Frida. Joline och Eric får olika erbjudanden inom musik och sång, bland annat var vi tillsammans med Munay Medicine "förband" till Kevin James i Eric Ericssonhallen i Stockholm vilket var väldigt skrämmande och utvecklande på samma gång - att spela och sjunga inför hundratals människor. 

Året 2023 kom med ännu mer utveckling - ja utvecklingen sker exponentiellt och under hösten var det mycket frågor kring hur vi ska ta oss vidare i nästa steg, det landade i att vi skaffade en lokal som vi nu är lyckliga över att kunna hålla allt det vi skapar i! Härifrån, ser vi vart vi tar oss! 

Givetvis utvecklas vi fortfarande varje dag som går och ingen är någonsin färdig på sin resa men idag känner vi en stabil grund i att kunna hålla dig i våra ceremonier. Vi vet idag vad som är viktigt och vad som ger återhämtning och påfyllning från egna erfarenheter och det vill vi sprida till dig. Vi ser på det som att vi har lärt oss att kanalisera livskraften genom det vi skapar och bjuder in dig att ta emot den om du är villig. Det fina med livet som vi ser det är att ingen är någonsin bara är lärare eller elev. Vi vet att vi kan lära dig någonting och vi vet också att du kan lära oss någonting. 

Vi strävar efter att erbjuda äkthet, närvaro, hjärta och själ. 

Till sist vill vi rikta ett stort tack till alla själar som vi mött under vår resa, som på något sätt har fört oss dit vi är idag. 

20230605_202616.jpg
bottom of page