top of page

mån 29 jan.

|

Samrummet

Chakraaktivering & Trummeditation

Aktivera ditt energiflöde i kroppen genom andning, rörelse och mantra och låt dig därefter njuta av trummans kraft.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Chakraaktivering & Trummeditation
Chakraaktivering & Trummeditation

Tid och plats

29 jan. 2024 17:30 – 19:00

Samrummet, Humlegatan 10, 722 26 Västerås, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Allt i universum består av energier som vibrerar. Likaså vi. 

I yogaläran pratar man om Chakran som är platser i kroppen där energikanaler möts. 

Dessa chakran är väldigt viktiga för vår fysiska, psykiska och själsliga hälsa och i vårt samhälle blir chakrana ofta obalanserade på grund av hur vi lever. 

Därför kommer vi arbeta med energiflödet i kroppen genom olika yoga-, andning- samt ljud- övningar. Allt för att väcka igång och frigöra energin så att den får flöda mer fritt i vår kropp. Varje tillfälle fokuserar på extra särskilt på ett av våra 7 huvudchakran.

 Inga förkunskaper inom yoga behövs utan du kommer precis som du är. 

När energierna har fått aktiveras och röras igång kommer du ledas in i en djup trummeditation där större möjlighet för balansering och läkning sker genom trummans kraftfulla vibrationer. 

Yogamatta finns på plats men vill du ha din egna tar du med det. Om du är ljudkänslig kan du vilja ha öronproppar.  

Om den shamanska trumman och dess effekt: 

Den shamanska trumman är ett gammalt instrument som har använts som verktyg i olika ursprungskulturer vid ceremonier och ritualer. Med trummans stadiga slag hjälper den hjärnan att försättas i ett djupt meditativt stadie där hjärnvågornas frekvens kan gå ned till så lågt som 4-7 Hz vilket skapar Theta vågor som försätter oss i ett drömliknande undermedvetet stadie. Det är vid Theta vågor man kan uppleva känslan av att resa mellan olika verkligheter eller att vara i trans.

Inom shamanismen kallar man denna praktik för trumresa då det är ett verktyg shamaner använder för att besöka universella platser, med andra ord att resa med sin själ, för att få svar på frågor som ligger bortom medvetandet. Vare sig man vill tro att själen kan förflytta sig eller inte kan en trumresa ge dig många insikter & förståelser i ens undermedvetna och jag väljer därför att kalla det för trummeditation. Du kanske upplever att du flyger iväg i både tankar och fantasi eller så blir det bara mörkt och tyst och du kan till och med somna.

Biljetter

  • Chakra & Trummeditation

    250,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page