top of page

Andningens kraft

Vi sitter inne på en sån oerhörd kraft som tyvärr ofta inte utnyttjas på rätt sätt. Det är vår andning.

Du har säkert någon gång känt hur kraftfull andningen är. Kanske när du har tränat och känner dig helt slut på kraft men plötsligt hittar det som i vardaglig term kallas "andra andningen" - när du kommer in i ett flöde i andningen så du helt plötsligt orkar lika mycket till. Eller kanske när du har varit upprörd, arg, ledsen, rädd eller stressad och tar några djupa andetag och direkt känner dig lugnare. Eller kanske när du mediterat eller yogat och känner en balans i din andning och hur den flödar i hela din kropp. Eller så har du testat på andningsmetoder som Wim Hof.


I lördags var vi på Munay Breathwork hos Daniel och Fiorella i Eskilstuna och det var omvälvande!

Munay breathwork innebär att du andas cykliskt där du forcerar in luft genom munnen och bara låter den släppas ut utan ansträngning, så fortsätter du likadant i ca 45 minuter. Det som händer är att du fyller upp hela din kropp med syre och du kan få starka fysiska sensationer i kroppen som pirrningar, kramper eller en känsla av tyngdlöshet där du inte längre uppfattar din kropp. Fiorella benämnde andningsövningen så fint genom att (ungefärligt översatt från engelska):


"Du andas in livskraften som är runt omkring dig"


Vi fick verkligen känna på det då vi fick uppleva en känsla av enighet, enighet med allt runt omkring oss. Enighet med de som var i lokalen samtidigt som oss, enighet med allt liv och enighet med universum. En känsla och förståelse av allt som är.


Varje session är olik den andra och varje process är unik för varje person som genomför det men det breathwork kan hjälpa till med är följande, bland många fler:

  • Släppa på emotionella känslor som vi lagrat i vår kropp

  • Ge oss insikter och en högre förståelse

  • Kontakt med vårt högre jag - vår inneboende kraft

  • Släppa på traumatiska upplevelser från barndomen

  • Starka känslor som kärlek, lycka men också ilska eller frustration

Denna breathwork handlar mycket om att våga släppa taget. Att tillåta dig att följa med i det som händer och bara vara en passiv åskådare till dig själv och din kropp. Det är då den ger bäst effekt. Vi både grät, skrattade och skrek under sessionen och efteråt kände vi oss så kärleksfulla och på ett sätt omprogrammerade i vårt system. Rent fysiskt är det inte konstigt att man får de här känslorna, om man tillexempel är stressad så andas vi mycket lättare, alltså att vi inte andas in lika djupt som vi gör i ett lugnt tillstånd. Då får inte alla celler det syre det behöver vilket påverkar oss på många sätt. Att andas konsekvent under en så här lång tid där man syresätter hela kroppen blir därför en slags utrensning, utan att gå in på det för djupt fysiologiskt.


Därtill är Fiorella och Daniel oerhört kompetenta och tar hand om dig så du hela tiden känner dig trygg och de spelar oerhört vacker musik och använder olika instrument för att förstärka processen ytterligare.


Om du är nyfiken på att prova att känna på din inneboende kraft i andningen kan vi varmt rekommendera att göra ett breathwork hos dem.


För att komma till deras hemsida följ denna länk:
25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Synkronisitet

Commentaires


bottom of page